Author Topic: UTeam Voice-Chat Problem  (Read 2019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mamba .

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
UTeam Voice-Chat Problem
« on: April 29, 2015, 04:23:50 PM »
So I've been having this problem with UTeam on my Sandbox Server.

I decided to re-name a few groups with UTeam like making superadmin --> owner etc.

Nothing really went wrong, all UTeam does is re-name the group to make it look like a different group. But one tiny thing went wrong after I created the teams:

Nobody could speak.

And I know what the problem was: When I created the teams, only other players with the same rank could hear each other.

I tried multiple things: sv_alltalk 1, sv_voiceenable 1 etc. And nothing worked.

I really need to fix this problem as soon as possible. It is very bizarre.  :-[

Offline Megiddo

  • Ulysses Team Member
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6215
  • Karma: 394
  • Project Lead
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #1 on: April 29, 2015, 04:33:16 PM »
No one can speak at all? As in, I press the voice record button and no recording icon shows up?
Experiencing God's grace one day at a time.

Offline Mamba .

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #2 on: April 29, 2015, 04:34:35 PM »
Nobody can use Voice-Chat after I created the teams. Like, holding X shows your name and everything but nobody can hear each other.

Offline MrPresident

  • Ulysses Team Member
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2720
  • Karma: 428
    • |G4P| Gman4President
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #3 on: April 29, 2015, 04:45:12 PM »
The alltalk level you want is sv_alltalk 3

Garry added new levels of alltalk and if you want everyone to hear everyone, you want sv_alltalk 3

Offline Mamba .

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #4 on: April 29, 2015, 04:47:28 PM »
If this works, thank you so much. If this doesn't work, then I will reply back or make another topic.  8)

Offline JamminR

  • Ulysses Team Member
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8093
  • Karma: 390
  • Sertafide Ulysses Jenius
    • Team Ulysses [ULib/ULX, other fine releases]
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #5 on: April 29, 2015, 07:45:48 PM »
I didn't know that either - Updated our FAQ - http://forums.ulyssesmod.net/index.php/topic,3297.0.html
"Though a program be but three lines long, someday it will have to be maintained." -- The Tao of Programming

Offline MrPresident

  • Ulysses Team Member
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2720
  • Karma: 428
    • |G4P| Gman4President
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #6 on: April 29, 2015, 08:18:57 PM »
When garry added support for the 3D voice audio (sound comes from the player and fades over distance) he added two additional settings.

Don't take my word for this but I think it's:

sv_alltalk 0 - Voice Off
sv_alltalk 1 - Team Based Voice Chat
sv_alltalk 2 - Spatial (3D) Voice Chat
sv_alltalk 3 - Global voice chat (used to be sv_alltalk 1)

Offline Stickly Man!

  • Ulysses Team Member
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1265
  • Karma: 164
  • What even IS software anymore?
    • XGUI
Re: UTeam Voice-Chat Problem
« Reply #7 on: April 30, 2015, 07:39:11 AM »
I wonder if that's been fixed since I implemented this in XGUI. I added the new alltalk options to XGUI after this thread: http://forums.ulyssesmod.net/index.php/topic,5822.msg26990.html#msg26990

However, back then, we didn't notice a difference between sv_alltalk 0 and 1. The rest seem to be working as intended.
Join our Team Ulysses community discord! https://discord.gg/gR4Uye6